Waar werkt Aqara mee? 

All-round compatibiliteit
De Aqara producten zijn via de Aqara Hubs compatibel met platforms waaronder Aqara Home, Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT en nog veel meer. Matter ondersteuning zal beschikbaar zijn via een OTA update via de Aqara Hubs. Bekijk voor meer informatie hierover de Academy. 

Bekijk Academy

Ondersteuning andere Zigbee hubs
Bovendien werken de Aqara producten met het Zigbee en het Zigbee 3.0 protocol. Dit maakt ondersteuning mogelijk met andere Zigbee hubs. Bekijk voor de actuele ondersteuning altijd de database van de fabrikant of neem contact op voor meer informatie.

Compatibiliteit met Zigbee hubs van andere merken
Er zijn meerdere bekende fabrikanten die gebruik maken van het Zigbee protocol. Maar het blijkt dat de populaire Aqara producten niet of slecht compatibel zijn. Platforms als Homey, Futurehome en Home Assistant zijn niet compatibel met ALLE Aqara producten, raadpleeg ten allen tijde de database, zie:

Bekijk Futurehome

Bekijk Homey

Bekijk Home Assistant

Zigbee hubs zoals Philips Hue en Ikea Tradfri hebben de Aqara producten niet in hun database. Dit betekent dat de producten niet werken zoals bedoeld met deze hubs. 

Aankondiging toekomstige Matter ondersteuning 

Matter gaat ervoor zorgen dat je smart home apparaten naadloos met elkaar samen werken, waarbij het niet meer uit maakt van welk platform je gebruik maakt. Hieronder een video met een korte uitleg. 

Homey met Aqara

In de video hier onder van Homey worden 6 populaire apparaten van Aqara behandeld. De Aqara producten zijn een geweldige aanvulling voor Homey gebruikers. 

FIBARO Home Center 3 met Aqara

Je kan sinds kort Zigbee apparaten koppelen aan je Home Center 3. Dit betekend dat het merk Aqara sinds kort tevens compatibel is met het merk FIBARO. De compatibiliteit en werking zal nog worden doorontwikkeld worden middels toekomstige updates.